Η φραγή στην αγάπη είναι φραγή στα θαύματα

Η φραγή στην αγάπη είναι και φραγή στα θαύματα

Κοινοποίηση

Η φραγή στο συναίσθημα που οδηγεί στην φραγή να δεχτείς και να δώσεις αγάπη είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που βάζεις για τη υλοποίηση θαυμάτων στη ζωή σου.

Φραγή στην αγάπη. Ο ασυνείδητος πόνος για το παρελθόν.

Οι πληγές του παρελθόντος μας οδηγούν σε ασυνείδητες πράξεις και συμπεριφορές με αποτέλεσμα να επαναφέρουμε τον ίδιο πόνο ξανά και ξανά. Ο τρόπος που εξετάζουμε γεγονότα, ανθρώπους και καταστάσεις πραγματοποιείται μέσα από τα παλιά μοτίβα ζωής, στα οποία έχουμε εκπαιδευτεί.

Ο πληγωμένος άνθρωπος πολλές φορές επιλέγει συνειδητά ή ασυνείδητα να πληγώσει κάποιον άλλον, ώστε να αισθανθεί ότι πλέον δεν είναι το θύμα, καθώς έχει τον έλεγχο του συναισθήματος, άρα και του άλλου.

Κάποιοι ξοδεύονται σε εφήμερες σχέσεις νιώθοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχουν πλέον τον έλεγχο και δεν θα ξαναπληγωθούν από την αγάπη, καθώς αποφεύγουν να συνδεθούν συναισθηματικά.

Άλλοι επιλέγουν το κλείσιμο στον εαυτό τους, που σε μία υγιή βάση θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θεραπεία, αρκεί να απαλλαχθούν  από το συναίσθημα του φόβου που τους υποδεικνύει ότι εκεί έξω υπάρχει ένας κόσμος εχθρικός, που δεν μπορεί να καταλάβει τα αγνά συναισθήματά τους.

Και κάποιοι πάλι, άλλοι επιδιώκουν μόνο να λαμβάνουν- όταν και όπως αυτοί επιθυμούν υποτάσσοντας τους άλλους στα δικά τους θέλω.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που συνειδητά ή ασυνείδητα έχουν βάλει φραγή στην αγάπη.

Είναι αυτοί που ακόμα δεν έχουν κατανοήσει το μεγαλείο της ύπαρξης τους και το δικαίωμα τους να αγαπιούνται για αυτό που είναι και όπως είναι. Και πραγματικά αυτό που είναι, είναι αληθινά αρκετό, γεμάτο από χαρίσματα και ταλέντα που δυστυχώς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι, εκείνα τα πανέμορφα θεϊκά πλάσματα που στοιχειώνουν τις ζωές των άλλων και χαρακτηρίζονται ως τοξικοί, νάρκισσοι, υστερόβουλοι…

Αν όμως, κάποιος καταφέρει να κατανοήσει τον φόβο τους και τη μάχη που δίνουν πληγώνοντας πρώτα τον εαυτό τους για να ορίσουν, να ελέγξουν την ευτυχία τους θα τους συμπονούσε, αλλά πραγματικά  θα ήταν αδύνατον να σχετιστεί μαζί τους, καθώς είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τη χαοτική συνειδησιακή τους κατάσταση.

Γίνε έμπνευση για τον άνθρωπό σου

Οι αλλαγές που διαδραματίζονται στη ζωή μας για να εδραιωθούν χρειάζεται να γίνουν με ήρεμο και γλυκό τρόπο.

Βάζοντας φραγή στην αγάπη είναι μία βίαιη αλλαγή που δεν ταιριάζει στη φύση του ανθρώπου, καθώς ο ίδιος έχει δημιουργηθεί από τον Θεό κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Του.

Η φραγή στο συναίσθημα της αγάπης δημιουργεί  μία κατάσταση συναισθηματικού μουδιάσματος και αποξένωσης, στην οποία όμως ο πόνος δεν εξαλείφεται.

Οι εφήμερες σχέσεις δεν παίρνουν τον συναισθηματικό πόνο. Προσφέρουν βέβαια, μία σύντομη λήθη, απολαμβάνοντας νέες ερωτικές εμπειρίες και συγκινήσεις, αλλά ο πόνος επιστρέφει ακόμα πιο δυνατός κάθε φορά που θα βρισκόμαστε μόνοι με τον εαυτό μας.

Όσοι είναι γονείς και έχουν αποφασίσει να μην ξαναπληγωθούν από άλλους ενήλικες θα επιλέξουν να αντλήσουν τον μέγιστο βαθμό αγάπης από τα παιδιά τους.

Θα έχετε ακούσει τη φράση, που λέει: πάνω από όλα είναι τα παιδιά μου! Η αληθινή σημασία αυτής της δήλωσης είναι ότι τα παιδιά μου είναι πάνω από όλους τους άλλους ενήλικες, αλλά ίσως όχι πάνω από εμένα και τον εγωϊσμό μου, ο οποίος με ελέγχει ακόμα και σε αυτή τη σχέση μου. Και η πραγματικότητα είναι, ότι ο πληγωμένος ενήλικας μπορεί πιο εύκολα να ελέγξει τα παιδιά του, παρά να προσπαθήσει να δημιουργήσει αρμονικές σχέσεις αγάπης με άλλους ενήλικες.

Κοινό χαρακτηριστικό αυτών που δεν αντέχουν τον εαυτό τους και κυρίως τον πόνο τους είναι ότι δεν μπορούν να μείνουν μόνοι. Γι΄αυτό και επιλέγουν συγκινήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον. Για άλλους είναι η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, τα επικίνδυνα ομαδικά σπορ, για άλλους το internet και ειδικά τα social media, οι οποίες συγκινήσεις λειτουργούν σαν παυσίπονο, που όταν η επίδραση τους περάσει, θα αναζητήσουν κάτι νέο για να τους εξιτάρει.

Γιατί η φραγή στο συναίσθημα σημαίνει και φραγή στα θαύματα;

Κάθε φορά που υπερασπίζεσαι με πάθος την επιλογή σου να μην συνδέεσαι συναισθηματικά με τους άλλους στην ουσία, επιλέγεις να εμποδίζεις τη ροή των θαυμαστών γεγονότων στη ζωή σου.

Διατηρώντας τον έλεγχο των συναισθημάτων ή ακόμα χειρότερα διακόπτοντας τη συναισθηματική σου σύνδεση με τους άλλους, εκπέμπεις συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας.

Είσαι ακόμα σε κατάσταση έλλειψης και με βάση τον συμπαντικό νόμο που λέει, πως ότι εκπέμπεις αυτό και λαμβάνεις, θα συνεχίσεις να λαμβάνεις έλλειψη ή και εγκατάλειψη ή ακόμα και προδοσία.

 Σε μία τέτοια δονητική κατάσταση δεν μπορείς να είσαι δημιουργικός, καθώς δεν μπορείς να απολαύσεις την ουσία της ζωής σου, γιατί απλά δεν μπορείς να την αναγνωρίσεις.

Ας υποθέσουμε ότι «έλαβες» μία υπέροχη ιδέα να δημιουργήσεις μία νέα συνθήκη στη ζωή σου που θα σε ικανοποιεί περισσότερο. Όσο και χαρούμενος να νιώθεις, όσο και να την οραματίζεσαι θα δυσκολευτείς να την υλοποιήσεις.

 Γνωρίζεις γιατί;

Γιατί η υλοποίηση όσων επιθυμείς έρχεται μέσα από την αγνή πρόθεσή σου, από το συναίσθημα της αγάπης που σε πλημμυρίζει χαρά και από τη συνεργασία σου με τους άλλους. Αυτούς τους άλλους, που επιλέγεις να ελέγχεις για να μην ξαναπληγωθείς…

Κάθε φορά που θέτεις έναν στόχο, γνώριζε ότι ο Θεός ή η Δημιουργική Πηγή ή το Σύμπαν – πες το όπως θέλεις- δημιουργεί σε κάθετο χρόνο τις συνθήκες εκείνες, που θα σου επιτρέψουν να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου με ευκολία.

Σου φέρνει δηλαδή, εκτός από τις ευνοϊκές συγκυρίες, ανθρώπους οι οποίοι θα σε εμπνεύσουν, θα σε εμπιστευτούν, θα σε υποστηρίξουν στον στόχο που έθεσες για να τον υλοποιήσεις και να είσαι ευτυχισμένος και ευγνώμων με όσα λαμβάνεις.

Και τώρα μάντεψε… πώς από μόνος σου καταστρέφεις το δημιούργημά σου, στο οποίο ο Θεός συμφώνησε μαζί σου -χωρίς να εξετάσει αν είναι καλό ή όχι- να σου το προσφέρει απλόχερα.

Κάθε νέο όνειρο είναι η είσοδος σε μία νέα δόνηση

Θέτοντας την επιθυμία σου για μία νέα ζωή απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος ταυτόχρονα θέτεις τις νέες καταστάσεις που θα λάβουν χώρα, καθώς και τις ποιότητες των ανθρώπων που θα σε συντροφεύσουν σε αυτή τη νέα κατάσταση.

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι ένας νέος εργοδότης, ένας συνεταίρος, νέοι φίλοι, νέοι συνεργάτες, αλλά ακόμα και ένας νέος σύντροφος.

Υπάρχει πάντα κάποιος ή κάτι που σε βγάζει από το αδιέξοδο

Φαντάσου λοιπόν, ότι είσαι μέσα σε μία αίθουσα με όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω σου και ακόμα καλύτερα δίπλα σου, που είναι έτοιμοι να σε υποστηρίξουν για να υλοποιήσεις το όνειρό σου, αλλά εσύ δειλιάζεις παραμένοντας στην κατάσταση του παρελθοντικού πόνου, αρνούμενος το συναίσθημα της αγάπης για κάθε άλλον ενήλικα.

Συνεχίζεις με λίγα λόγια, να επιλέγεις το παλιό και γνώριμο, ενώ η πρόθεσή σου είναι το καινούριο και αυτή είναι η κατεύθυνση, που θα πρέπει να δώσεις σε αυτούς τους ανθρώπους, που είναι εκεί για να σε βοηθήσουν.

Σε μία κατάσταση εσωτερικής σύγχυσης, που ενώ θέλεις να πας στο καινούριο και επιλέγεις από φόβο το παλιό, αντανακλάς την εσωτερική σου κατάσταση και στους γύρω σου.

Και εκεί που οραματιζόσουνα τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου, αλλά χωρίς να βάλεις το συναίσθημα της αγάπης και της ευγνωμοσύνης σε αυτό, ξαφνικά όλα χάνονται και επιστρέφεις πάλι στο μηδέν.

Γνωρίζουμε τι θα πεις… “Είμαι απλά άτυχος! Γιατί αν με αγαπούσαν, αν με εκτιμούσαν, αν με εμπιστεύονταν θα παρέμεναν εκεί. Αφού θα με υποστήριζαν στο καινούριο θα έπρεπε να κάνουν κάτι για να βγω από το παλιό.”

Όμως, αγαπητέ…

Αν εσύ πρώτα δεν αναγνωρίζεις τα δώρα και δεν νιώθεις αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Αν δεν κατανοείς ότι οι αλλαγές ξεκινούν από εσένα για να καταλήξουν πάλι σε εσένα.

Αν δεν είσαι χαρούμενος με όσα έχεις και όσα σου προσφέρονται.

Αν δεν νιώθεις ευσπλαχνία και τρυφερότητα για τους ανθρώπους γύρω σου.

Αν δεν εμπιστεύεσαι τη ροή που σε φέρνει στην υλοποίηση των ονείρων σου.

Τότε, για ποιο λόγο ο Θεός να σε πιέσει να τα δεχτείς, να τα νιώσεις, να τα αγαπήσεις όλα αυτά;

Ο Θεός που είναι αγάπη και σε αγαπά απεριόριστα, ανεξάρτητα από τις επιλογές σου, δεν θα σε πιέσει να δεχτείς αλήθειες τις οποίες δεν μπορείς να αναγνωρίσεις.

Η Θεϊκή Σοφία θα σε ανακουφίσει και θα άρει το βάρος των μεγάλων αλλαγών που ονειρεύτηκες, και θα σου επιτρέψει να διατηρήσεις τη γνώριμη ελεγκτική συμπεριφορά σου μέσα στην οποία αισθάνεσαι ασφαλής.

Καμία αλλαγή δεν θα συμβεί για την οποία δεν είσαι έτοιμος να σηκώσεις και θα σου επιτραπεί να ζεις σε αυτό, που τελικά είναι η αλήθεια σου στο Τώρα.

Απελευθέρωση της παλιάς ενέργειας για να δημιουργήσεις θαύματα

Αν όμως, με κάθε κύτταρο σου επιθυμείς την αλλαγή μάθε πως…

Καθώς εγκαταλείπεις την ανάγκη σου για έλεγχο και ανοίγεσαι στην αγάπη, η χαλαρωμένη σου ενέργεια ελκύει γρήγορα τις επιθυμίες σου.

Απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από τον πόνο και το δράμα του παρελθόντος συγχωρώντας πρώτα εσένα και μετά τους άλλους, εισέρχεσαι σε μία νέα δονητική κατάσταση που όλα είναι δυνατά.

Η πρακτική που σου προτείνουμε για την απελευθέρωση της παλιάς ενέργειας είναι κάτι πολύ απλό…

Αποδέξου τη ροή των γεγονότων με εμπιστοσύνη!

Εκτίμησε τη θεϊκή σου φύση που είναι η αγάπη!

Μάθε να δίνεις αλλά και να λαμβάνεις αγάπη σε μία τέλεια ισορροπία!

Αναγνώρισε το θείο δικαίωμα σου… Να είσαι αγαπητός!

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Ο κόσμος αλλάζει μόνο μέσα από εσένα

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *