κουνταλινι γιογκα Ong Namo Guru Dev Namo

Κουνταλίνι γιόγκα mantra Ong Namo Guru Dev Namo

Κοινοποίηση

Στην κουνταλίνι γιόγκα το mantra “Ong namo guru dev namo” (σανσκριτικά: ॐ नमो गुरु देव् नमो) είναι ένα σημαντικό μάντρα που χρησιμοποιείται στην αρχή κάθε μαθήματος.

Αυτό το mantra συνήθως ψάλλεται τρεις φορές στην αρχή μιας πρακτικής ή μαθήματος γιόγκα Kundalini. Το “Ong namo guru dev namo” θεωρείται υψηλής δόνησης, προστατευτικό μάντρα, καθώς βοηθά τον γιόγκι να συνδεθεί με τη δύναμη και τις γνώσεις της κοινότητας μαθητών και δασκάλων της γιόγκα Κουνταλίνι στο σύνολό της. Αυτή η σύνδεση με την ευρύτερη δύναμη αναφέρεται από την κοινότητα της Κουνταλίνι ως «χρυσή αλυσίδα».

Είναι ένα μάντρα που μας προστατεύει και μας συνδέει με την υψηλότερη πηγή σοφίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το μεταφράσετε, αλλά ένας από αυτούς είναι «Υποκλίνομαι στη Θεϊκή Σοφία μέσα μου “.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να ψάλλουμε το mantra “Ong namo guru dev namo” πριν την πρακτική της κουνταλίνι γιόγκα;

Αυτό το μάντρα τελειοποιεί την ενέργεια γύρω και μέσα μας. Τιμά τόσο την εσωτερική σοφία του γιόγκι, όσο και τη δύναμη της κοινότητάς τους. Ένας δάσκαλος μπορεί να το χρησιμοποιήσει στην αρχή του μαθήματος για να συνδεθεί με τους δικούς του δασκάλους, επιτρέποντας του, τη δύναμη να διδάξει μέσω αυτών. Αυτό είναι η «Χρυσή Αλυσίδα» της κοινότητας των γιόγκι.

Το μάντρα “Ong namo guru dev namo” βελτιώνει την ενέργεια του γιόγκι που το ψάλλει καθώς και την ενέργεια που τους περιβάλλει. Επίσης, επιτρέπει την προσαρμογή σε μια συγκεκριμένη συχνότητα δόνησης στην οποία μπορεί να προσεγγιστεί η βαθύτερη κατανόηση της γιόγκα Kundalini. Αυτό ενισχύει το αποτέλεσμα της πρακτικής γιόγκα.

Τι είναι η Χρυσή Αλυσίδα και πώς σχετίζεται με εμάς;

Η Χρυσή Αλυσίδα είναι ένας τρόπος περιγραφής του ενεργητικού δεσμού που υπάρχει μεταξύ ενός δασκάλου, του δασκάλου του και όλων των δασκάλων πριν από αυτόν.  Όταν ο δάσκαλος διδάσκει Kundalini γιόγκα, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να συνδεθεί με τη Χρυσή Αλυσίδα και να καλέσει τη σοφία τους, ώστε να διδάξει μέσω αυτών.

Ο μαθητής ψάλλοντας “Ong namo guru dev namo”, έχει την υποστήριξη και τη σοφία των γενεών των γιόγκι, αλλά και ενισχύεται το βάθος της εσωτερικής σοφίας μέσα σε όλους μας. Ψάλλοντας το μάντρα κάθε φορά που ασκείστε, θυμίζετε στον εαυτό σας ότι είστε ο καλύτερος δάσκαλός σας.

Μπορώ να λέω το mantra από μέσα μου πριν ξεκινήσω το μάθημα Κουνταλίνι Γιόγκα;

Ο ήχος του Ong Namo Guru Dev Namo  καθαρίζει το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον. Ψάλλουμε το mantra σε μία αναπνοή, συνδεόμενοι με το δίκτυο της χρυσής αλυσίδας των Kundalini yogis λαμβάνοντας δύναμη από τον άπειρο χρόνο και χώρο.

Κάθε λέξη του mantra και ένα ολοκληρωμένο νόημα

Ong: Άπειρη Νοημοσύνη και Δημιουργική Σοφία

Namo: υποκλίνομαι ή καλώ με ανοιχτή καρδιά και πρόθυμο μυαλό

Guru: σοφία, πηγή μετασχηματιστικής γνώσης, δάσκαλος. Gu – ru: χωρισμένο σε δύο μέρη, gu = σκοτάδι, ασυνείδητο, ru = φως , συνείδηση ​​

Guru dev: ο θεϊκός δάσκαλος μέσα σου, η εσωτερική γνώση, η διορατικότητα, ο ανώτερος εαυτός σου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το mantra ως εργαλείο για να εισέλθετε στον ιερό εσωτερικό σας χώρο, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε το κέντρο της καρδιάς σας και να δημιουργήσετε ένα λαμπερό σώμα, αυξάνοντας το shakti (την προσωπική δύναμη). Τα δονητικά κύματα αυτού του μάντρα μπορούν να βοηθήσουν στο ξεκλείδωμα της διαισθητικής γνώσης, της θεϊκής σοφίας, της δημιουργικής έμπνευσης και της υψηλότερης συνείδησης.

Μπορείτε να επιλέξετε το Link https://www.youtube.com/watch?v=A7OOSjImPhA και να συντονιστείτε στη θαυμαστή ενέργεια του mantra, ακούγοντας το και κάνοντας παράλληλα διαλογισμό σας με την πρόθεση για τη σύνδεσή σας με την εσωτερική σας αλήθεια και φώτιση.

Bluemind Magazine

Κάντε Like! στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

Δείτε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *