Βρείτε ποιο στυλ διαλογισμού σας ταιριάζει

Βρείτε ποιο στυλ διαλογισμού σας ταιριάζει

Κοινοποίηση

Μία πρακτική συνειδητοποίησης χρειάζεται συντονίζεται μαζί σας. Σκοπός του διαλογισμού είναι να σας φέρει σε επαφή με τις άπειρες δυνατότητές σας και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ταιριάζει στην προσωπικότητά σας, αλλά και στην κατάσταση της ζωής σας σήμερα.  

Σε γενικές γραμμές, η «συγκέντρωση» αναφέρεται σε οποιαδήποτε πρακτική διαλογισμού στην οποία εστιάζετε και προσπαθείτε να παραμείνετε σε πνευματική επαγρύπνηση. Η εμπειρία συγκέντρωσης μπορεί να έχει να κάνει με την αναπνοή, μια κίνηση -όπως το περπάτημα, έναν ήχο, στοχεύοντας στην καλλιέργεια της ψυχικής σταθερότητας.

Μερικές από τις ακόλουθες μορφές διαλογισμού σχετίζονται με την προσοχή, κάποιες προχωρούν την εξάσκηση στον διαλογισμό- σε βαθύ επίπεδο έρευνας – και μερικές βασίζονται σε διαφορετικές τεχνικές όπως η χρήση ενός αντικειμένου ή ο χειρισμός της αναπνοής για να αλλάξει την κατάσταση της συνείδησης.

Βιπάσσανα για φώτιση

Το vipassana είναι μία σανσκριτική λέξη ουσιαστικά σημαίνει «διορατικότητα». Αναφέρεται σε μια ποικιλία τεχνικών διαλογισμού που βοηθούν τον ασκούμενο να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα βαθύτερο επίπεδο συνείδησης.

Σύμφωνα με τον Osho «η βιπασσανα μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους και μπορείς να διαλέξεις ποιος σου ταιριάζει καλύτερα. Ο πρώτος είναι, επίγνωση των πράξεών σου, του σώματός σου, της καρδιάς σου. Όταν περπατάς, πρέπει να περπατάς με επίγνωση. Κάθε κίνηση που κάνεις με το σώμα σου να την κάνεις με επίγνωση και όχι ασυνείδητα. Και το ίδιο και με το νου σου, όποια σκέψη περνάει από την οθόνη τού νου σου, να είσαι απλώς παρατηρητής. Όποιο συναίσθημα περνάει από την οθόνη της καρδιάς σου, να παραμένεις απλώς παρατηρητής, μην ταυτίζεσαι, μην κρίνεις τι είναι καλό, τι είναι κακό γιατί δεν αποτελεί αυτό μέρος τού διαλογισμού σου. Θα μπορέσεις κάποια μέρα να δεις ακόμη και πολύ λεπτές διαθέσεις: πώς εγκαθίσταται μέσα σου η λύπη, ακριβώς όπως η νύχτα που εγκαθίσταται σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο και πώς ένα μικρό πράγμα σε κάνει ξαφνικά χαρούμενο».

Διαλογισμός αγάπης

Δοκιμάστε τον διαλογισμό αγάπης έχοντας επιλέξει ένα mantra που σχετίζεται με την ελευθερία και την αγάπη. Σκοπός του διαλογισμού είναι να απομακρυνθείτε από τα συναισθήματα φόβου και θυμού.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον διαλογισμό αγάπης και εκπλήρωσης, ώστε να μετατοπίσετε την προσοχή σας από το εξωτερικό περιβάλλον στην εσωτερική σας αλήθεια.

Σημαντική είναι και η ανάπτυξη της αυτό-αγάπης με την πλήρη αποδοχή του εαυτού σου. Όπως κι αν είσαι, όπως κι αν νιώθεις, για ότι κι αν θέλεις. Ο διαλογισμός της αγάπης του εαυτού σου είναι ένα βοήθημα για να έχεις μία ευτυχισμένη ζωή.

Διαλογισμός της κουνταλίνι για περισσότερη ενέργεια

Ο διαλογισμός της Κουνταλίνι είναι μέρος της γιόγκα Κουνταλίνι, που διαχέει την ενέργεια του σώματος από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέσω των τσάκρας ώστε να διαπεράσει και το έβδομο τσάκρα που βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού.

Η πρακτική πρέπει να θεωρηθεί ως μια τεχνική, που σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα σύστημα πεποιθήσεων και η οποία βοηθά τους ανθρώπους να καθαρίσουν την ακαταστασία του εσωτερικού κόσμου και να αποκτήσουν πρόσβαση στον εσωτερικό εαυτό.

Η διαδικασία απελευθέρωσης ενέργειας από το σώμα έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός συστήματος επικοινωνίας μεταξύ του μυαλού και του σώματός για την ανακούφιση ψυχικών, σωματικών και πνευματικών ζητημάτων. Αυτό το σύστημα ευαισθητοποίησης στο σώμα σας σε συνδυασμό με την αναπνοή προορίζεται να διευκολύνει την παρουσία, τη δημιουργία ενός νέου ρυθμού και την επικοινωνία με μια υψηλότερη εκδοχή του εαυτού σας.

Ακριβώς όπως το ντους κάθε μέρα καθαρίζει το σώμα μας, οι γιόγκι βλέπουν τον διαλογισμό της Κουνταλίνι ως έναν τρόπο για να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Είναι μια μέθοδος για να αναζωογονηθείτε μετά από μια αγχωτική μέρα, να διαχειριστείτε το άγχος και να εξουδετερώσετε την κούραση. Στόχος του είναι επίσης να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ενέργειάς σας (ή τσάκρα) και να ηρεμήσει το μυαλό σας έτσι ώστε να ενεργείτε με σκοπό και όχι απλώς να αντιδράτε στις σκέψεις και το περιβάλλον σας. Ακολουθήστε στον διαλογισμό κουνταλίνι εδώ.

Bluemind Magazine

Κάντε Like! στη σελίδα μας στο Facebook – Ακολουθήστε μας και στο Instagram

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *