Min Tsimpas Apo Ta Psihoula Poy Soy Prosferoun Gia Agapi

Μην τσιμπάς από τα ψίχουλα που σου προσφέρουν για αγάπη

Κοινοποίηση

Η αγάπη είναι ολόκληρη. Είναι μία κατάσταση που ήδη Είσαι και σου αξίζει να αγαπιέσαι. Μην τσιμπάς, λοιπόν, από τα ψίχουλα που σου προσφέρουν για αγάπη.

Η αγάπη δεν είναι συναλλαγή. Δεν δίνεις για να πάρεις. Δίνεις γιατί έχεις. Τροφοδοτείσαι συνεχώς από νέα ενέργεια αγάπης, αγαπώντας πρώτα τον εαυτό σου. Αν αγαπάς τον άλλον, χωρίς να έχεις μάθει να αγαπάς εσένα, τότε χάνεις την ενέργειά σου. Προσφέρεις στον άλλον τη δύναμή σου και γίνεσαι δούλος των διαθέσεων του.

Η αγάπη δεν είναι τα likes, ούτε τα μηνύματα, που σου στέλνει αργά το βράδυ ως ένδειξη ότι σε σκέφτεται. Αγάπη δεν είναι άνθρωποι που δεν κατανοούν τα συναισθήματά σου. Αγάπη δεν είναι τα «παιχνίδια» χειρισμού, που θα προσπαθήσουν να παίξουν επάνω σου για να σε υποτάξουν.

Η αγάπη έχει ροή.

Έχει συνέπεια και συνέχεια.

Δεν ζητά να λάβει, μόνο δίνει.

Η αγάπη είναι όλα όσα αξίζεις!

Γνωρίζεις τι αξίζεις;

Έχεις μάθει να εκφράζεις όσα σου αρέσουν, αλλά και όσα δεν σου αρέσουν;

Είσαι ξεκάθαρος με τον άλλον για αυτά που θέλεις, αλλά και για αυτά που δεν θέλεις;

Είσαι ολόκληρος, ώστε να μην σπας σε κομμάτια όταν ο άλλος σε απορρίπτει;

Έχεις συνειδητοποιήσει πως κανείς δεν μπορεί να έχει δύναμη επάνω σου, όταν εσύ είσαι ακέραιος;

Η αγάπη ξεκινά από εσένα. Μέσα από εσένα γεννιέται και πάλι σε εσένα τελειώνει.

Μόνο ο άνθρωπος που έχει μάθει να αγαπά τον εαυτό του, μπορεί να αγαπήσει και τον άλλον. Αγαπώ τον εαυτό μου, σημαίνει να είμαι η προτεραιότητά μου. Κάθε φορά που κάνεις τον άλλον προτεραιότητά σου, χάνεις την επαφή με εσένα. Για να είσαι σε μία ισορροπημένη κατάσταση είναι ανάγκη να είσαι σε συνεχή επαφή με το εσωτερικό σου κομμάτι και τα συναισθήματά σου.

Έχοντας μάθει να ακούς, εσένα, μπορείς να ακούσεις προσεκτικά και τον άλλον. Να είσαι συνειδητός όταν ο άλλος σου μιλά. Να ακούς αυτά που έχει να σου πει, αλλά και αυτά που δεν μπορεί να πει ή και να εκφράσει.

Αγαπώντας αληθινά τον άλλον κάθε άστοχη συμπεριφορά του δεν την παίρνεις προσωπικά. Αυτό είναι το σπουδαιότερο μυστικό. Να μην παίρνεις τίποτα προσωπικά!

Η αγάπη έχει ελευθερία. Η προσκόλληση είναι υποταγή. Κατάλαβε ότι ο κάθε άλλος που θα θελήσει συνειδητά ή και ασυνείδητα να “παίξει” μαζί σου δεν θα μπορέσει να το κάνει, όταν εσύ δεν κρέμεσαι από πάνω του. Γιατί πολύ απλά δεν εξαρτάται από αυτόν η καλή σου διάθεση, δεν περιμένεις να σου λύσει κάποιο πρόβλημα, δεν έχεις την προσδοκία να ανταποκριθεί σε αυτά που εσύ έχεις προσφέρει, δεν είναι η προτεραιότητά σου.  

Αν τον αγαπάς κάποιον, με ελεύθερη αγάπη, θα βγαίνεις εύκολα από τα παιχνίδια που παίζει υποτασσόμενος στον εγωισμό του. Θα έχεις τη διαύγεια να δεις, πώς είναι στην πραγματικότητα μέσα του. Θα μπορείς να καταλάβεις και αυτά που δεν θα σου πει.

Προφανώς, υπάρχουν περιτπώσεις που κάποιες συμπεριφορές γίνονται επίτηδες και σε εκνευρίζουν. Προφανώς και πολλά «γιατί» τριβελίζουν το μυαλό σου, όταν ο άλλος εξαφανίζεται. Όμως, πόσο εύκολο είναι να σε επηρεάσουν, όταν καταλάβεις πώς αυτά που συμβαίνουν, γίνονται έξω από εσένα; Δεν είναι δικά σου. Είναι του άλλου, γιατί έτσι έχει μάθει να ανταποκρίνεται. Δεν το κάνει προς εσένα, το κάνει προς τον ίδιο του τον εαυτό. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να διαχωρίζεις τι είναι δικό σου και τι του άλλου; Όταν κατανοείς αυτή τη διαφορά σταματούν οι άσκοπες αναλύσεις και φυσικά οι υποθέσεις που κάνεις χάνοντας χρόνο και ενέργεια από εσένα.

Η λάθος συμπεριφορά του άλλου δεν είναι δική σου. Να θυμάσαι σταθερά, ότι όπως συμπεριφέρεται σε εσένα, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και στον εαυτό του. Κι ας φαίνεται ότι τον προσέχει. Κι ας φαίνεται ότι η ζωή του είναι, έτσι ακριβώς όπως του αρέσει. Κι ας ποστάρει στο διαδίκτυο στιγμές μεγαλειώδους διασκέδασης. Μην τσιμπάς! Αν η ζωή του, ήταν της απόλυτης αρεσκείας του θα είχε ισορροπία, θα είχε την επίγνωση και προπαντός την θέληση να σε καταλάβει και να σου προσφέρει ότι όμορφο έχει. Αν ήταν ολόκληρος δεν θα είχε την ανάγκη να κυριαρχήσει στους άλλους με άσκοπα παιχνιδάκια. Θα κυριαρχούσε πρώτα στον εαυτό του. Αν αγαπούσε αυτό που είναι, θα σου έδινε αγάπη και όχι υποσχέσεις που καταλήγουν σε άτολμες πράξεις. Αν ήταν αληθινός με το μέσα του θα σου έδειχνε την αλήθεια του και όχι τη βιτρίνα του.

Γι’ αυτό προσπάθησε να μην τσιμπάς από τα ψίχουλα που σου πετούν για αγάπη.

Αναζήτησε την αγάπη που αξίζεις και τίποτα λιγότερο από αυτήν!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *