Ο νόμος της έλξης για τα χρήματα

Ο Νόμος της Έλξης για τα Χρήματα

Κοινοποίηση

Στην προσπάθεια να εφαρμόσουμε τον νόμο της έλξης για τα χρήματα, χρειάζεται καταρχήν να ελέγξουμε το «εγώ». Πρόκειται για εκείνο το χρήσιμο κομμάτι του εαυτού μας, που θέλει να νιώθει και να βλέπει την εφαρμογή του νόμου της έλξης για να πειστεί.

Για παράδειγμα το «εγώ» δεν έχει καμία αντίσταση στο νόμο της βαρύτητας. Γιατί βλέπει μπροστά του το αποτέλεσμα. Ρίχνεις ένα αντικείμενο από ψηλά και εκείνο πέφτει στο έδαφος.  

Στο νόμο της έλξης για τα χρήματα ή και για άλλες επιθυμίες όπως η υγεία ή η συντροφικότητα, ή η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, αντιστέκεται, καθώς οι ενέργειες είναι άυλες. Το «εγώ» πιστεύει μόνο ότι του φαίνεται αληθινό.

Άρα, βάζοντας το «εγώ» να πειστεί ότι τα χρήματα μπορούν να έρχονται εύκολα στη ζωή μας, θα λέγαμε ότι είναι ανώφελο. Αν δεν το πιστεύει, τότε δεν ισχύει.

Πώς μπορώ να κάνω πραγματικό γεγονός τον νόμο της έλξης για τα χρήματα;

Το «εγώ» που συνδέεται με τη λογική αντιστέκεται την υλοποίηση θαυμαστών καταστάσεων. Η καρδιά όμως, όταν είναι ανοικτή μπορεί να λειτουργήσει με ανέλπιστους τρόπους. Βάζοντας την καρδιά, οδηγό, με το συναίσθημα της αφθονίας να κυριαρχεί στη ζωή σου και με πολλή αγάπη προς το «εγώ» μπορείς να κάμψεις κάθε αντίστασή του.

1ο Βήμα: Αποδοχή της δυσπιστίας για τον νόμο της έλξης

Μία έξυπνη τακτική για την εφαρμογή του νόμου της έλξης είναι να καθησυχάσουμε το «εγώ» μας. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Κάνοντας αποδοχή στην ανησυχία του. Μπορείς να πεις στο εαυτό σου ότι έχει δίκιο και είναι φυσικό να νιώθει άγχος, δυσπιστία, αγωνία για το αποτέλεσμα του νόμου της έλξης. Αμέσως, θα νιώσεις μία χαλάρωση.

2ο Βήμα: Διάλογο με το «εγώ»

Το επόμενο στάδιο, αφού καθησυχάσεις το «εγώ», είναι να κάνεις ένα διάλογο μαζί του. Ο σκοπός αυτού του βήματος είναι να βρεις που υπάρχει αλήθεια στο να φέρνεις εύκολα τα χρήματα στη ζωή σου. Δηλαδή να κάνεις ένα πιθανό γεγονός, αληθινό για το «εγώ» σου. Εδώ θα χρειαστείς χαρτί και μολύβι.

Τα ερωτήματα που θα κάνεις στον εαυτό σου είναι κάπως έτσι:

 • Γιατί πιστεύω ότι τα χρήματα βγαίνουν δύσκολα;
 • Πώς το έμαθα αυτό;
 • Ποιος μου το είπε;
 • Αυτός που μου έμαθε ότι τα λεφτά βγαίνουν δύσκολα, μήπως είχε αποκτήσει και κάποια χρήματα εύκολα;
 • Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζω και βγάζουν εύκολα χρήματα; Βρες κάποια τρανταχτά παραδείγματα
 • Τι είχαν αυτοί οι άνθρωποι και τα κατάφεραν;
 • Αν υπάρχει μία πιθανότητα να είμαι σαν κι αυτούς θα μου άρεσε; Σε αυτή την ερώτηση θα υπάρξει μία αντίδραση από το «εγώ». Πιθανά να σκεφτείς ότι αυτοί ήταν τυχεροί ή ότι δεν έχουν περάσει όσα εσύ ή ότι είναι άνθρωποι χωρίς ηθικές αξίες κ.λ.π.
 • Γνωρίζω κάποιον που είχε πολλά χρήματα και ήταν καλός και βοηθούσε τον κόσμο;
 • Αν είχα περισσότερα χρήματα και πιο εύκολα, τι θα μπορούσα να στον εαυτό μου και στους ανθρώπους γύρω μου;
 • Είναι δίκαιο να έχω πολλά χρήματα και χωρίς να κουράζομαι;
 • Το αξίζω;
 • Υπήρξαν περιπτώσεις στη ζωή μου, που στάθηκα τυχερός;
 • Ποιες είναι αυτές;
 • Πώς ένιωθα τότε;

Προσπάθησε όπου το «εγώ» σου, αντιστέκεται να φέρνεις μία θετική εικόνα ή ένα θετικό παράδειγμα. Κάθε ερώτηση και κάθε απάντηση θα πρέπει να γίνεται και στο χαρτί. Συνέχισε να κάνεις ερωτήσεις στον εαυτό σου μέχρι το «εγώ» να παραδοθεί.

Ίσως, να σου πάρει μέρες ώσπου να ολοκληρώσεις αυτή την διαδικασία. Επίσης, μπορείς να επιστρέφεις στο γραπτό σου κάθε φορά, που εμποδίζεσαι να πιστέψεις ότι έχεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις τον νόμο της έλξης για τα χρήματα.

3ο Βήμα: Όρισε τον στόχο σου

Πόσα χρήματα θα ήθελες να έχεις κάθε μήνα;

Πρόσεξε σε αυτό το σημείο. Ο στόχος σου χρειάζεται να σου φαίνεται αληθινός. Θυμήσου ότι έχει σημασία να κινείσαι σε πλαίσια που νιώθεις, ότι μπορείς να φτάσεις. Αν για παράδειγμα εισπράττεις 600 ευρώ το μήνα, όρισε ένα κοντινό στόχο για αρχή, που το «εγώ» σου θα βρίσκει εφικτό. Αυτό για το τώρα, γιατί μαθαίνοντας τον νόμο της έλξης για τα χρήματα, μπορείς σιγά-σιγά να έχεις ολοένα και περισσότερα.

Σε αυτή τη φάση πιθανά να σκεφτείς ότι κερδίζοντας το λαχείο ή κάποιο άλλο τυχερό παιχνίδι θα μπορούσες να έχεις, όσα χρήματα θέλεις. Είναι όμως, λάθος να το κάνεις. Γιατί στην αλήθεια -του τώρα σου – γνωρίζεις ότι οι πιθανότητες είναι μικρές. Εξάλλου, με αυτό τον τρόπο ορίζεις και το πώς θα τα λάβεις, πράγμα που είναι έξω από τη φιλοσοφία του νόμου της έλξης για τα χρήματα. Χρειάζεται να παραμένεις σταθερός στην πρόθεση και όχι στον τρόπο που θα έρθουν τα χρήματα στη ζωή σου.

4ο Βήμα: Γίνε πλούσιος για να έχεις χρήματα

Αυτό είναι και το πιο δύσκολο στάδιο για τον νόμο της έλξης. Κράτα τον κανόνα που λέει, ότι θα πρέπει να Είσαι για Γίνεις. Είναι αυτό που λέμε, ότι τα λεφτά πάνε σε αυτούς που έχουν.

Και τώρα πώς γίνεται να το κάνω κι εγώ που δεν έχω τα χρήματα;

Να Είσαι σημαίνει να Νιώθεις ότι είναι φυσικό να σου συμβαίνει. Μία ωραία πρακτική που προτείνουν οι περισσότεροι είναι ο οραματισμός. Όμως, εμείς θα σου προτείνουμε να κάνεις κάτι πιο εύκολο.

Υπολόγισε πόσα χρήματα είχες στη διάθεσή σου από τότε που γεννήθηκες μέχρι τώρα. Πόσα χρήματα χρειάστηκαν για τροφή, για ρούχα, για εκπαίδευση, για διασκέδαση. Προσπάθησε να μην μείνεις στη σκέψη, ότι έχουν ήδη έχουν ξοδευτεί αυτά τα χρήματα. Μείνε στη σκέψη ότι πάντα ήταν εκεί ή κάτι γινόταν και ερχόντουσαν.

Νιώσε πόσο τυχερός έχεις σταθεί στη ζωή σου.

Αν γνώριζες ότι, από τότε που ήσουν παιδί, κάθε ανάγκη σου ήταν από πάντα καλυμμένη θα είχες λόγο να ανησυχείς στο τώρα; Αν, και τώρα που δεν έχεις τα χρήματα που θέλεις, γνώριζες ότι σε λίγο ή αύριο θα είχες αυτά που έχεις δηλώσει ότι θέλεις, θα ανησυχούσες;

Η απάντηση είναι όχι. Αφού, λοιπόν, δεν θα ανησυχούσες, ξεκίνα από αυτή τη στιγμή να κάνεις οτιδήποτε σου αρέσει πολύ. Χόρεψε, τραγούδησε, πήγαινε μία βόλτα, δες έναν φίλο αρκεί να νιώθεις χαρά με ότι κάνεις.

Η τεχνική αυτή σε απομακρύνει από την ανησυχία και έτσι αφήνεις τα πράγματα να εξελιχθούν – σύμφωνα με τον νόμο της έλξης- και να σου φέρουν, αυτό που έχεις δηλώσει ότι θέλεις.

5ο στάδιο: Ο νόμος της έλξης τελειοποιείται στην ευγνωμοσύνη

Το βράδυ πριν κοιμηθείς μείνε λίγα λεπτά μόνος σου. Φέρε στο νου σου όσα καλά υπάρχουν στη ζωή σου. Νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτά. Άφησε απ’ έξω κάθε δυσκολία και κάθε δυσάρεστη κατάσταση και θυμήσου ότι αυτή τη στιγμή μέσω της ευγνωμοσύνης δημιουργείς πλούτο.

Η ευγνωμοσύνη είναι η κόλλα, καθώς φέρνει αυτά που θέλεις. Είναι η αγάπη για τον εαυτό σου και ο σεβασμός προς τη θεϊκή σου φύση. Είναι η διαβεβαίωση ότι είσαι κι εσύ πλάσμα του Θεού και γι’ αυτό έχεις πάντα την αγάπη του. Είναι η στιγμή που δονείσαι στην ύψιστη κατάσταση δύναμης, την αγάπη. Κι αν κάτι σε προβληματίζει σε εσένα, συγχώρεσε τον εαυτό σου και θεώρησε πλέον ότι είναι φυσικό να κάνεις λάθη.

6ο στάδιο: Εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει

Νομίζεις ότι είναι τυχαίο αυτό που λέει ο λαός; Θα σου πούμε σήμερα ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν κοιμηθείς χωρίς ανησυχία, με ανοιχτή την καρδιά σου στις θαυμαστές νέες καταστάσεις της ζωής σου, τότε κατά την διάρκεια της ξεκούρασής σου, επειδή δεν επεμβαίνεις με το συνειδητό νου -όλα συντονίζονται στην επιθυμητή κατάσταση.

Το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσεις, ήδη θα έχουν δημιουργεί οι καταστάσεις για να σου φέρουν τα χρήματα που ζήτησες. Μην ξαναγυρίσεις στην ανησυχία. Προσπάθησε να μείνεις απασχολημένος με ευχάριστες σκέψεις και δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παρατήρησε οτιδήποτε έρχεται μπροστά σου και δηλώνει επάρκεια ή ακόμα καλύτερα αφθονία χρημάτων. Μπορεί να είναι μία είδηση σε κάποια ιστοσελίδα -καθώς χαζεύεις στο Internet, μπορεί να είναι ένας πελάτης της τράπεζας που προηγείται στη σειρά και καταθέτει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, μπορεί να είναι κάποιος που διαχειρίζεται πολλά χρήματα. Μείνε εστιασμένος σε αυτές τις εικόνες. Κάθε τέτοια εικόνα που περνά από μπροστά σου, τυχαία, είναι γιατί έχεις ενεργοποιήσει το νόμο της έλξης για τα χρήματα.

Bluemind Magazine

Κάντε Like! στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Μαγνήτης αφθονίας – Το μαγικό φίλτρο της φαντασίας

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *