Ο θυμός είναι το υπερτροφοδοτημένο σου εγώ

Ο θυμός είναι το υπερτροφοδοτημένο σου εγώ

Κοινοποίηση

Πόσες φορές δεν έχεις θυμώσει με κάποιον, νιώθοντας ότι σε αδικεί, σε κακολογεί ή ότι σε εκμεταλλεύεται; Μπορείς να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι θυμό μαζί του; Μπορείς να κατανοήσεις ποιο συναίσθημά σου είναι εκτός ελέγχου;

Συνήθως είναι αυτό του φόβου, της ανησυχίας ή του δεν αξίζω που προέρχονται από το εγώ σου, το οποίο υπερτροφοδοτείται από τη ματαιοδοξία σου να αποδείξεις, ότι αξίζεις να σε προσέχουν. Παρατηρώντας καλύτερα το εσωτερικό σου κομμάτι μπορείς να μάθεις, τι είναι αυτό που φοβάσαι και από πού προκύπτει εκείνο το δεν αξίζω.

Οι άνθρωποι επιδιώκουμε να έχουμε την αναγνώριση των άλλων. Επιδιώκουμε να ταΐζουν οι άλλοι το εγώ μας, καθώς οι ίδιοι αισθανόμαστε αμήχανα με τον εαυτό μας. Οι χαμηλότερες δονήσεις της συνείδησής μας, μας φέρνουν πίσω στον ίδιο και τον ίδιο κύκλο της μη αποδοχής.

Θυμώνει λοιπόν, αυτός που δεν έχει αποδεχτεί τον εαυτό του. Αυτός που δεν μπορεί να δει την σημαντικότητα της ισορροπίας και της αρμονίας στη ζωή του. Αυτός που δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι τέλειος και μόνο που υπάρχει.

Όσο δε, λιγότερο έχουμε αποδεχτεί τον εαυτό μας τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη μας να υποκλίνονται όλοι στην επιφανειακή μας δύναμη, που μας προσφέρουν εξωτερικά γνωρίσματα όπως οι τέλειοι κοιλιακοί, η κοινωνική θέση, το γρήγορο αυτοκίνητο, τα χρήματα.

Είναι πολύ όμορφο να διαθέτει κάποιος όλα αυτά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά,  τα οποία όμως δεν έχουν να κάνουν με την εσωτερική του αλήθεια. Γιατί αν ήταν η αλήθεια του, δεν θα ένιωθε ποτέ φόβο, ανησυχία, απογοήτευση.

Θα γνώριζε ήδη, ότι είναι περισσότερο πνεύμα και λιγότερο σώμα και γι’ αυτό μπορεί να έχει ότι θέλει για να ζει ευτυχισμένος. Θα αναγνώριζε επίσης, ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα θεϊκό δημιούργημα και απόλυτα αγαπητό ον στα μάτια του Δημιουργού.

Αναλογίσου τι κατάφερες να χτίσεις μέχρι σήμερα; Εικόνα ή αλήθεια;

Αν έχτισες μόνο εικόνα, βιτρίνα δηλαδή, τότε αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να επανεξετάσεις την πορεία της ζωής σου, αν δεν θέλεις να βιώνεις κάθε μέρα όλους τους φόβους σου μέσα από μεγαλειώδη γεγονότα κινδύνου, που θα εκφράζονται σαν εξωτερική πραγματικότητα.

Θυμήσου επίσης, ότι όσο αφήνεις το εγώ σου να σε οδηγεί, τόσο περισσότερα θα σου ζητά καθημερινά για να ικανοποιηθεί. Θα συνεχίσεις να ζεις στο συνηθισμένο, αλλά και γνώριμο δράμα της ατυχίας, της αδικίας ή της έλλειψης.  Έρχονται, έτσι ακριβώς, τα γεγονότα στην πραγματικότητά σου, όπως τα έχεις μέσα σου.

Βλέπουμε κόσμο να βασανίζεται για το τι έκανε ο ένας ή ο άλλος. Βλέπουμε κόσμο που θέλει να εκδικηθεί για να αποδείξει στους άλλους την αξία του, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του εγώ του. Και είναι αυτό το εγώ, που δημιουργεί τον διαχωρισμό, από αυτό που λέει ένας από τους ισχυρότερους συμπαντικούς νόμους… Όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με όλους.

Στάσου για μία στιγμή, τώρα που νιώθεις θυμωμένος, αδικημένος ή και οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα και σκέψου, ποιος θέλεις να είσαι; Θέλεις να παραμείνεις ένας φοβισμένος άνθρωπος ή να είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος;

Ελεύθερος είναι αυτός που γνωρίζει σε βάθος τα «παιχνίδια» του εγώ. Είναι αυτός που κανένας δεν μπορεί να τον αδικήσει ή να τον σπιλώσει, παρά μόνο ο ίδιος αν το επιτρέψει. Είναι αυτός που γνωρίζει τη δύναμη της ευγνωμοσύνης, της αγάπης και της αρμονίας.

Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι αδύνατον να θυμώσει, γιατί γνωρίζει ότι η εσωτερική του πραγματικότητα είναι αυτή που διαμορφώνει τις καταστάσεις στη ζωή του.

Κι αν θυμώσει θα είναι με τον εαυτό του, που δεν προσπάθησε περισσότερο να βιώνει την αγάπη. Αυτός ο θυμός όμως, δεν είναι ο ίδιος με το θυμό του νου, του εγώ. Είναι ένας πολύ όμορφος θυμός, που θα ήταν καλύτερα να τον πούμε «επαγρύπνηση».

Κάθε αρνητική κατάσταση για τον πνευματικά αφυπνισμένο είναι μία αγαθή αφορμή για εξέλιξη και επαναπροσδιορισμού του ποιος θα ήθελε να είναι. Eστιάζει στον εαυτό του και προσπαθεί να κατανοήσει τι έχει να μάθει από κάθε κατάσταση, που συμβαίνει στην εδώ πραγματικότητά του. Ημερεύει το εγώ του και προχώρα συνειδητά το μονοπάτι της πνευματικής του εξέλιξης.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ότι κάνει, το κάνει με αγάπη, γιατί γνωρίζει, ότι ο Θεός δεν δημιούργησε τίποτα με θυμό.

Η αγάπη, η μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, είναι αυτή που κάνει τον άνθρωπο να λάμπει εσωτερικά και εξωτερικά. Είναι αυτή που έχει και ισορροπία και όριο και αποδοχή και διαίσθηση. Είναι η ίδια δύναμη, που δίνει την έμπνευση για τα μεγαλύτερα και τα ωραιότερα στη ζωή μας.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *