Αλάτι για τον καθαρισμό της αρνητικής ενέργειας

Αλάτι για τον καθαρισμό της αρνητικής ενέργειας

Κοινοποίηση

Το αλάτι δεν χρησιμοποιείται μόνο για την ενίσχυση της γεύσης στο φαγητό μας, αλλά έχει επίσης ισχυρά πνευματικά και θεραπευτικά οφέλη. Μία από τις πιο γνωστές χρήσεις του αλατιού είναι η ικανότητά του να καθαρίζει την αρνητική ενέργεια από χώρους και άτομα. Αυτή η πρακτική, γνωστή ως ενεργειακός καθαρισμός με αλάτι, περιλαμβάνει το ψέκασμα αλατιού γύρω από ένα δωμάτιο ή στον εαυτό του για να απορροφήσει και να εξουδετερώσει οποιαδήποτε παρατεταμένη αρνητική ενέργεια.

Η μεγαλύτερη σε έκταση ορυκτού άλατος που βρίσκεται ελεύθερη στην επιφάνεια της Γης βρίσκεται σε υψόμετρο 3.500 μ. στην περιοχή Σαλάρ ντε Ουγιούνι, (Salar de Uyuni), στη ΝΑ. Βολιβία. Πρόκειται για μία ολόλευκη έκταση 12.000 τ.χλμ. που αποτέλεσε τμήμα της προϊστορικής εκεί λίμνης Λάγκο Μιτσίν, που μετά την περίοδο των παγετώνων τα νερά της λίμνης αυτής εξατμίστηκαν αφήνοντας μια κατάλευκη επιφάνεια άλατος μέγιστου βάθους 10 περίπου μέτρων.

Γνωρίζετε ότι το αλάτι έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες σε διάφορους πολιτισμούς για τις καθαριστικές του ιδιότητες; Στους αρχαίους πολιτισμούς, αντιπροσώπευε την αγνότητα, τη διατήρηση και την αφθαρσία – ιδιότητες που θεωρούνταν ιερές. Η ευλάβεια για το αλάτι πηγάζει από τις ιδιότητες διατήρησης της ζωής, καθώς αποτελεί ένα ζωτικό στοιχείο για την ανθρώπινη επιβίωση, παρόλο που αποτελεί ένα ταπεινό ορυκτό. Κατά τους αρχαίους Έλληνες συμβολίζει τη φιλία και την αλληλεγγύη. Με αυτό επισφράγιζαν τις συμφωνίες τους. Επίσης, το χρησιμοποιούσαν στις θυσίες και στις προσφορές τους προς τους θεούς. Έτσι, είχαν τη συνήθεια να σκορπίζουν αλάτι σε αγρούς που αφιέρωναν στους θεούς τους. Επίσης, ο Μωσαϊκός Νόμος θεωρεί το αλάτι σαν σύμβολο και σαν απαραίτητο στοιχείο της προσφοράς προς τον Θεό. Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται: «υμείς εστέ το άλας της γης». Και άλλοι λαοί, όπως οι Ασσύριοι, οι Πέρσες, χρησιμοποιούσαν το αλάτι στις θρησκευτικές τους τελετές.

καθαρισμος ενεργειας με αλατι

Ποια είναι η πνευματική έννοια του αλατιού;

Το αλάτι, χημικά γνωστό ως χλωριούχο νάτριο, είναι ένα θεμελιώδες μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο στις σωματικές λειτουργίες. Είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το ανθρώπινο σώμα, βοηθώντας στη λειτουργία των νεύρων, στις συσπάσεις των μυών και στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών.

Πιστεύεται ότι εκτός από τον καθαρισμό της αρνητικής ενέργειας, το αλάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ισορροπία και την ευθυγράμμιση των τσάκρα, προάγοντας τη συνολική συναισθηματική και σωματική ευεξία. Η ενσωμάτωση του αλατιού στις πνευματικές σας πρακτικές μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αίσθηση γαλήνης και διαύγειας, επιτρέποντάς σας να απελευθερώσετε κάθε ένταση ή αρνητικότητα που μπορεί να κρατάτε.

Το αλάτι είναι ισχυρό. Συνδέεται με την αγνότητα λόγω του λευκού χρώματος και με την αφύπνιση λόγω της γεύσης του. Δοκιμάστε όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι να τοποθετήσετε ένα κόκκο χοντρό αλάτι κάτω από τη γλώσσα σας. Σύντομα θα νιώσετε αναζωογονημένοι! Στην πνευματικότητα θεωρείται ότι έχει καθαριστικές και προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα και το πνεύμα να θεραπευτούν. Μπορεί να μας καθαρίσει σωματικά και ενεργειακά και πιστεύεται ότι απελευθερώνει ό,τι δεν μας εξυπηρετεί πλέον στο ενεργειακό μας πεδίο, το οποίο αν καθαριστεί θα έχει θετικό αντίκτυπο στη φυσική μας μορφή. Οι πνευματικές και θρησκευτικές πρακτικές της Καραϊβικής χρησιμοποιούν αλάτι για την προστασία του σπιτιού ή του ιερού χώρου. Το αλάτι που τοποθετείται στην είσοδο ενός σπιτιού χρησιμοποιείται για να αποκρούσει την αρνητική ενέργεια από το χώρο μας.

Αλάτι για τον καθαρισμό της αρνητικής ενέργειας bluemind magazine

Το ίδιο ισχύει στην αφρικανική κουλτούρα, όπου το αλάτι χρησιμοποιείται για να απωθήσει τα κακά πνεύματα και απορροφά την αρνητική ενέργεια από έναν φυσικό χώρο ή την αύρα μας, το ηλεκτρομαγνητικό ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει το φυσικό σώμα. Οι σαμανικές παραδόσεις χρησιμοποιούσαν το αλάτι για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση της στάσιμης ή αρνητικής ενέργειας. Στη Γερμανία θεωρείται ευλογία η ανακάλυψη αλατούχου πηγής.

Καθαρισμός αρνητικής ενέργειας με αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό του σπιτιού και του σώματος. Καθώς συλλέγεται από εξατμισμένο θαλασσινό νερό και έχει πνευματικά οφέλη, καθώς και σωματικά, όπως η καταπολέμηση του εκζέματος και η ανακούφιση από τους πόνους. Για αιώνες, η Νεκρά Θάλασσα στο Ισραήλ ήταν ένας προορισμός για ανθρώπους που αναζητούσαν τα θεραπευτικά της οφέλη. Οι ταξιδιώτες μπορούσαν απλά να καθίσουν δίπλα στη θάλασσα και να απορροφήσουν όλα τα οφέλη της, ενώ το φυσικό αλάτι της περιοχής αποτοξίνωνε το σώμα και το πνεύμα τους.

Ενεργειακός καθαρισμός σώματος με αλάτι

Ετοιμάζοντας αλατόλουτρο στο σπίτι μπορείτε άμεσα να καθαρίσετε το σώμα. Γεμίστε την μπανιέρα σας με νερό και ρίξτε μέσα χοντρό αλάτι που έχει συλλεχθεί φυσικά από τη θάλασσα. Όσο πιο φυσικό είναι το αλάτι τόσο πιο πολύ συνδέεστε να την θεραπευτική του ενέργεια. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε αλάτι που έχει συλλεχθεί από αλυκές φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε αλάτι Μεσολλογίου από το εμπόριο. Επιλέξτε το φυσικό, καθαρό, λευκό αλάτι. Επιπλέον, προσθέστε στο νερό φύλλα φασκόμηλου, λεβάντα και δάφνη.

Βυθιστείτε στο νερό και οραματιστείτε έναν βαθύ καθαρισμό του σώματος από οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια απελευθερώνοντας κάθε δυσάρεστο συναίσθημα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε μπανιέρα ετοιμάζοντας ένα μπολ με αλάτι και βότανα, το οποίο μπορείτε να ρίξετε στο σώμα σας για να κάνετε ενεργειακό καθαρισμό.

Ενεργειακός καθαρισμός σπιτιού με αλάτι

Το αλάτι γνωστό για την ικανότητά του να απορροφά και να εξουδετερώνει τις αρνητικές ενέργειες μέσα σε ένα χώρο, είναι αποτελεσματικό για τον καθαρισμό της ενέργειας στο σπίτι σας. Απλώς, ρίχνοντας αλάτι στην περίμετρο του σπιτιού σας ή σε συγκεκριμένες περιοχές όπου η αρνητική ενέργεια είναι πιο έντονη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φράγμα που βοηθά να αποκλείσετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες και να ενισχύσετε την αίσθηση γαλήνης και αρμονίας στο χώρο σας.

Για να καθαρίσετε το σπίτι σας από την αρνητική ενέργεια μπορείτε να σφουγγαρίσετε το σπίτι με νερό και αλάτι, με κατεύθυνση από το εσωτερικού προς την κεντρική πόρτα του σπιτιού. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε κόκκους χοντρού αλατιού κάτω από το χαλάκι της εισόδου. Καθώς οι επισκέπτες σας θα περνούν από το αλάτι μπαίνοντας στο απίτι σας θα καθαρίζεται όλη η αρνητική ενέργεια που ασυνείδητα φέρουν μαζί τους.

Κρατώντας ένα κομμάτι ακατέργαστου αλατιού Ιμαλαΐων στο χέρι σας, μπορείτε να απελευθερώσετε νερό, τοξίνες και χαμηλή δονητική ενέργεια. Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα υδρόφιλο πετρώδες άλας που προσελκύει το νερό και έτσι το χέρι σας μπορεί να βραχεί καθώς απελευθερώνονται ακαθαρσίες. Τα καλά νέα? Η αύξηση των κραδασμών σας με αλάτι Ιμαλαΐων θα εμποτίσει επίσης το σώμα σας με ιχνοστοιχεία.

Ενίσχυση της ευημερίας με αλάτι

Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη διαχείριση των οικονομικών σας τοποθετήστε μικρά πάνινα σακουλάκια με χοντρό αλάτι στις γωνίες του σπιτιού δηλώνοντας την πρόθεση που θα βρείτε παρακάτω. Δημιουργήστε ένα μενταγιόν με χοντρους κρυστάλλους αλατιού και φορέστε το για να προσελκύσετε την αφθονία. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικούς κόκους αλατιού στο πορτοφόλι σας. Θυμηθείτε και σε όλες τις περιπτώσεις να αλλάζετε το αλάτι κάθε 10 μέρες.

Η πρόθεση στον ενεργειακό καθαρισμό με αλάτι

Καθώς ασχολείστε με τον ενεργειακό καθαρισμό με αλάτι, να θυμάστε ότι η πρόθεση είναι το κλειδί. Καθορίστε σαφείς και θετικές προθέσεις καθώς εργάζεστε με το αλάτι, οπτικοποιώντας την απελευθέρωση τυχόν αρνητικών ενεργειών και καλωσορίζοντας τις θετικές με ειρήνη, φως και αγάπη. Εμπιστευτείτε τη δύναμη αυτής της απλής αλλά ισχυρής πρακτικής για να μετατοπίσετε την ενεργειακή δυναμική στον χώρο σας, στο σώμα σας και στα οικονομικά σας δημιουργώντας ένα πλέγμα με ανώτερες δονήσεις που υποστηρίζουν το υψηλότερο καλό σας.

Μπορείτε να λέτε την ακόλουθη δήλωση πρόθεσης, καθώς κάνετε τον ενεργειακό καθαρισμό με αλάτι.

Προσεύχομαι όπου κι αν τοποθετηθεί αυτό το αλάτι, να διώξει την αρνητικότητα και τη στάσιμη ενέργεια. Είτε το μουλιάζω, είτε το πασπαλίζω γύρω από το σπίτι μου και μέσα σε αυτό, είτε το χρησιμοποιώ στο φαγητό, το αλάτι μου προσφέρει προστασία και απελευθέρωση από ότι δεν με εξυπηρετεί.

Δείτε επίσης:

Θεραπεία Πνευματικής Ανταπόκρισης srt

Θεραπεία Πνευματικής Ανταπόκρισης SRT

Η θεραπεία SRT γίνεται μέσω της σύνδεσης με τον Ανώτερο Εαυτό μας με σκοπό να καθαρίσουμε την ενέργεια μας.


ο εσωτερικός σαμποτέρ

Ο εσωτερικός σαμποτέρ

Ο εσωτερικός σαμποτέρ είναι το δημιούργημα της ανάγκης μας για κριτική προς τον εαυτό μας και τους άλλους.

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *